Landnutzungsentscheidungen werden u. a. aufgrund der Knappheit der Landfläche bzw. der Knappheit des Bodens und der vom Boden
zur Verfügung gestellten Leistungen (z. B. bereitstellende, regulierende und kulturelle Ökosystemleistungen; Box 1.2 Abschnitt
3.5) getroffen. Bei vielen Entscheidungen können nicht alle Nutzungsansprüche erfüllt werden. Die Entscheidungen werden individuell
(z. B. durch Wahl des Wohnstandortes) und kollektiv (z. B. Ressourcen-, Energie- und Infrastrukturpolitik) getroffen. Auch
die Unterlassung flächensparender oder klimafreundlicher Entscheidungen und das Dulden umweltkontraproduktiver Subventionen
können die Landnutzung beeinflussen.
Understanding a food market requires timely data and adequate models of consumer demand. For Austria, many data sets on food
consumption are available, however, the understanding of food demand has been fragmented. This paper estimates a demand system
for different types of food for Austria. We use the censored LA/EASI demand system and apply it to eight types of food. By
combining micro-data of various waves of consumer surveys, we derive non-linear Engel curves and heterogeneous preferences
over time. As Austrian data does not include prices at household-level we reconstruct those by using Stone-Lewbel (SL) price
indices. After the estimation of the demand system, we calculate own price elasticities for the eight different types of food.
In 2023, an overhauled Common Agricultural Policy (CAP) is introduced in the EU. Member States (MS) are given more discretion
than before. They had to develop CAP-Strategic Plans for the period 2023-2027. How well these plans are working needs to be
evaluated twice by 2031. Planned evaluation activities must be described in an evaluation plan which is based on an evaluation
concept comprising evaluation topics and questions, evaluation studies and their timing and data requirements. This concept
was developed through a large collaborative effort and respects legal requirements and good evaluation practice.
Reducing greenhouse gas (GHG) emissions in all sectors – including agriculture – is key to reach the ambitious European and
national climate targets. We analyse four mitigation scenarios with increasing efforts to reduce GHG emissions from agriculture.
The mitigation scenarios were developed in a stakeholder process and combine several newly implemented and currently developed
policies, agronomic and (socio-)economic developments. By applying three quantitative models, we analyse their effects on
(i) agricultural production activities, (ii) agricultural GHG emissions, and (iii) the national economy (i.e., gross value
added) and employment. The model results show that a significant reduction in GHG emissions comes with a significant reduction
in agricultural production.
Als Teil der internationalen Klimaschutzbemühungen sind zukünftige Emissionsentwicklungen von Treibhausgasen (THG) eines Landes
in regelmäßigen Abständen abzuschätzen. Die Szenarien werden in den Nationalen Energie- und Klimaplänen (NEKP) der Mitgliedstaaten
abgebildet und ermöglichen eine erste Bewertung, ob mit den bereits existierenden Maßnahmen bzw. mit zusätzlich geplanten
Maßnahmen die nationalen Klimaziele 2030 laut EU-Lastenteilungsverordnung erreicht werden können. Um wissenschaftlich fundiert
über Klimaziele für einzelne Sektoren wie die Landwirtschaft diskutieren zu können, ist es wichtig zu wissen, welche spezifischen
Maßnahmen und Rahmenbedingungen überhaupt notwendig wären, um konkrete Emissionsreduktionsziele (z. B. –30%, –40%) zu erreichen
und welche ökonomischen Konsequenzen sich daraus für die Land- und Volkswirtschaft ergeben würden.
in: Alberto Comelli, Janet E. Milne, Mikael Skou Anderson, Hope Ashiabor, Taxation and the Green Growth Challenge
Book chapters, contributions to collected volumes, Edward Elgar Publishing, August 2023, pp.99-112
Discussions about the reform of subsidies with negative climate impacts have been going on for decades in policy and research.
Such subsidies counteract climate protection efforts, contradict the polluter-pays principle, and reinforce market distortions
and the carbon lock-in. Based on a literature review, the paper summarises the results of a comprehensive bottom-up analysis
of direct subsidies and fiscal measures (indirect subsidies) that are granted on the federal level in Austria. The analysis
considers energy generation and use, transport, and agriculture and assesses the subsidies' legal foundations and original
motivations, the subsidy volumes and identifies the beneficiary groups. The quantification of the subsidies results in a range
of 4.1 to 5.7 billion € p.a. In addition, relevant regulatory provisions that have a subsidy character are examined. Considering
the environmental effectiveness, economic criteria (like distributional impacts) and potential legal constraints reform suggestions
are developed for the support measures.
Book chapters, contributions to collected volumes, Höhere Bundeslehr- und Forschungsanstalt für Landwirtschaft Raumberg-Gumpenstein, March 2023, pp.169-177
In dem vorliegenden Beitrag werden auf der Grundlage von Statistiken zur Landwirtschaft und persönlichen Einschätzungen absehbare
Entwicklungen für die österreichische Landwirtschaft entwickelt und vorgestellt. Wissenschaftliche Methoden werden dazu nicht
eingesetzt, sondern es werden Narrative entwickelt, um aus heutiger Sicht absehbare Herausforderungen zu benennen und mögliche
Lösungszugänge zu skizzieren. Das vorliegende Dokument ist eine "Betrachtung", also keine Analyse oder Studie, sondern eine
Lagebeschreibung aus dem Blickwinkel einer Person, die sich mit dem Agrarsektor aus wirtschaftlicher und umweltökonomischer
Perspektive beschäftigt.
Die nachhaltige Beschaffung von Lebensmitteln für öffentliche Einrichtungen unterliegt verschiedenen vergaberechtlichen Vorgaben
auf EU- und nationaler Ebene. Mit der Novellierung des europäischen Vergaberechts im Jahr 2004 wurde die Möglichkeit geschaffen,
neben dem Preis auch umweltbezogene und soziale Kriterien in öffentlichen Ausschreibungen zu berücksichtigen. Im Beitrag werden
die Ergebnisse einer explorativen "Mixed Methods"-Studie präsentiert, die der Frage nachging, wie die Praxis einer nachhaltigen
Lebensmittelbeschaffung im öffentlichen Sektor in Österreich aussieht. In der quantitativen Erhebung wurde erstmalig das Volumen
der öffentlichen Beschaffung von Lebensmitteln im Oberschwellenbereich (mehr als 100.000 €) analysiert und in der qualitativen
Erhebung wurden 12 Expertinnen und Experten zur Entscheidungsfindung bei Auftragsvergaben in Hinblick auf ökologische und
soziale Kriterien befragt. In ihrer Gesamtheit illustrieren die Ergebnisse, wie stark dezentral die Vergabestrategien für
Lebensmittel in Österreich ausgeprägt sind. Das Nebeneinander von politisch artikulierten, jedoch vielen und teils konkurrierenden
Vergabezielen in Bund und Länder, überlässt die Auslegung der Vergabeziele in hohem Ausmaß den dezentralen Auftraggebern.
Eine zentralere politische Strategiesetzung auf übergeordneter Ebene könnte jedenfalls für eine stärker abgestimmte Vergabepraxis
sorgen.
Elisabeth Jost, Martin Schönhart, Franz Sinabell, Erwin Schmid
in: Societal Changes and Their Implications on Agri-Food Systems and Rural Areas. Proceedings of the Joint Conference of the Slovenian
Association of Agricultural Economists (DAES) and the Austrian Association of Agricultural Economists (ÖGA)
Book chapters, contributions to collected volumes, Ljubljana, Slovenia, September 2022, pp.11-12
The Austrian agricultural sector is stipulated with the European Union's target for climate neutrality by 2050. Furthermore,
the Common Agricultural Policy (CAP) is currently under reform. Hence, we explore the prevalent knowledge deficits and challenges
for national policymakers, farmers and scientists. We draw from the outputs of an online survey and a successive workshop
with experts involved in national climate and agricultural policy-making. The aim was to identify and prioritise Key Policy
Questions (KPQs) associated with policy measures and targets for climate action in Austrian agriculture. Research findings
illustrate the challenges for increasing acceptance and knowledge transfer among the different societal spheres. Overall,
the KPQ with respect to the effectiveness of the current CAP strategic plan and whether the therein proposed measures suffice
to attain the targets is seen most pressing for the experts. Secondly, experts also highlighted the KPQ with respect to certification
and monitoring in context of the European Commission's plan to combine the forestry and agriculture sectors for greenhouse
gas emissions accounting. The derived KPQs mirror well the currently ongoing policy processes and debates.
Improving market access and opportunities for value addition for small-scale food producers and family farms and properly
functioning food commodity markets are among the objectives of the Sustainable Development Goals. Market structure and market
concentration are important aspects that could make this goal attainable. In a case study, we explore the current conditions
of pork and beef farmers in Austrian meat markets by combining a quantitative approach with qualitative inquiries. The quantitative
analysis shows that the concentration of meat markets has been increasing in recent years. The rates of change differ in various
segments of the value chain and across the types of markets. These results are the starting point for a qualitative analysis
of the competitive situation in the observed markets. One finding is that in each market prices are set in idiosyncratic ways.
Another one is that producer organisations are an appropriate means for small-scale and family-run farms to strengthen their
position in the value chain. We conclude that policy initiatives to improve market access and value addition for farmers need
to be complemented by targeted dissemination activities and that competition analyses should apply multi-method approaches
similar to the one used in this analysis.